Copywriting = doping

Copywriter direct mail

Een verkoopbrief copywriten, waarom toch?

Een verkoopbrief, is dat niet iets uit lang vervlogen DM-tijden? Zo'n lange lap tekst in een teasende envelop, liefst met bobbel erin.

Plus een folder, speciaal door een copywriter voor de mailing geschreven. Verloren moeite, omdat toch niemand meer leest? Laat staan dat ze antwoorden … 

Veel marketeers denken er vandaag zo over: waarom nog papieren mailings versturen als het digitaal sneller en goedkoper kan? Precies daar ligt uw kans. Verras uw concurrenten met doordachte direct marketing en krachtige copywriting.

Copywriter direct mail

Copywriting voor krachtige respons

Een DM-campagne moet goed zitten. Zodat u respons krijgt. En die respons is gestoeld op de DM-driepikkel:

  1. Adressen: uw eigen adressenbestand is goud waard voor uw mailing. Haal de adressen uit uw CRM-systeem, uit uw adressenbestand op uw computer of desnoods uit uw fichebak.
  2. Aanbod: doe uw prospects of klanten in uw direct mail een aanbod dat ze niet kunnen weerstaan. Het vergt misschien wat denkwerk, maar het is beter dat uw hersenen kraken dan uw DM-actie.
  3. Copywriting: voer een dialoog met de lezer, schrijf korte zinnen en alinea's, bouw een call to action in, onderteken in het blauw, herhaal de boodschap in de PS, maak het de lezer gemakkelijk om te antwoorden … U kent de tips en weet dat u ze moet toepassen. Maar hoe?
    Neem dan contact op met uw direct mail copywriter.

Test de copywriting van uw mailing

Veel mailings worden vandaag gedrukt op een digitale drukpers. 'Digitaal' betekent dat u in de copywriting van uw mailing verschillende parameters kunt afstemmen op specifieke doelgroepen: aanspreking, aanbod, duur van het aanbod, responsmogelijkheden, foto's enzovoort.

Het digitale proces geeft u de kans om uw mailing vooraf te testen. Stuur verschillende versies in kleine volumes naar segmenten van uw doelgroep.

U leert veel uit de resultaten van zo een split run. Pas met de resultaten de copywriting van uw definitieve mailing aan. Definitief? Nee, uit elke mailing trekt u lessen voor de volgende. Deze tip geldt trouwens ook voor uw e-mailings: testen loont.